SOLBRUD - Bullet booking

Solbrud

Foto: Kristian Buus

Booker: Anders Wind
anders@bulletbooking.dk / +45 20 649 649

Siden Solbruds start i 2009 har målet været at skabe melodiske og storslåede kompositioner i et råt og stormfuldt udtryk; en lyd, der bliver opnået ved at kombinere nådesløst trommespil med akkord-og harmoni-baserede guitarriffs gennem en række af lydeffekter, der tilsammen skaber et intenst og atmosfærisk lydlandskab - eller kortere sagt: Black metal.

Debuten ’Solbrud’ blev udgivet i 2012, i 2014 fulgte så ’Jærtegn’ og ’Vemod’ i 2017. Både udgivelser og kvartettens stemningsfulde, intense live-optrædener har konsolideret Solbrud som et band med en særegen kunstnerisk vision udfoldet i kompromisløs og grænsesøgende black metal.

Tilknytningen til naturen er som i lyrikken, også en udtalt kraft i Solbruds musik. Den er i lighed med naturen en mangefacetteret størrelse, derviser black metals brede udtryksmæssige potentiale ved både at være storslået, organisk, melodisk og dissonant, fantasifuldt fortællende og samtidig kontant og rå. Ligesom et egetræ tager sine hundrede år til at vokse ud, tager Solbrud sig sin tid til at udfolde sine fortællinger, og bandet formår undervejs at skabe en transcendental musikalsk tilstand, der kan opløse oplevelsen af nuet.

Som de få må vende ryggen til massekulturen for at kigge indad, må man som lytter forsage det overfladiske og åbenlyse og i stedet give sig hen til et nu, der kræver ens fulde tilstedeværelse. Belønningen kommer da også igen tifold. Landskaber åbner sig, horisonten strækkes, og sindet udvides, når man lader sig nedsænke i musikken og omslutte af erkendelsen, som man ellers i hast og hovedløs stræben glemmer, bortjager og forråder: En viden om snarlig destruktion og ligeledes en påmindelse om at leve i overensstemmelse med de evige kræfter, der hersker i og omkring os. Nu, mens vi stadig er her.