MALK DE KOIJN - Bullet booking

Malk De Koijn


Booker: Jesper Kemp
jesper@bulletbooking.dk / +45 2060 1145

MALK DE KOIJN
Malk De Koijn blev dannet i 1993 af Anders Brixen, Janus Borup Staffe og Lasse Bavngaard aka. Tue Track, Geolo G og Blaes Bukki. Gruppens arnested var det selvdefinerede Langestrands-univers, der indeholdt langt mere smil på læben og kreativ underfundighed, end de gangsterattituder hip-hop musikken ellers var fuld af i starthalvfemserne. Malk De Koijn forenede allerede på debutpladen ’Smash Hit In Aberdeen’ fra 1998 det gode beat med en hidtil uhørt evne til at lave humørfyldte tekster med både bagtanke og balstyriske rim. Opfølgeren ‘Sneglzilla’ fra 2002 slog Malk De Koijns navn fast også udenfor hip-hop verdenen. Igen var det kombinationen af de solide grundspor fra Tue Tracks DJ-hænder og gruppens tekstlige eskapader, der tog stikket hjem og albummet blev først kåret til årets bedste af bl.a. Politiken, GAFFA og Ekstra Bladet – og i 2011 sågar som det forgangne årtis bedste danske album overhovedet, af Politikens læsere.

Det er svært at opdrive større begejstring end den, der i september 2011 blev Malk De Koijn til del for ’Toback To The Fromtime’, trioens første albumudspil i ni år. En enig presse hyldede albummet med fremragende anmeldelser, men først og fremmest viste fansene deres begejstring og sendte pladen til tops på hitlisten, ligesom pladen blev hædret med flere Danish Music Awards og Steppeulven. At Malk De Koijn var savnet af mange så man allerede i sommeren 2009, da Tue Track, Blæs Bukki og Geolo G pludselig stod sammen igen, foran op imod 20.000 begejstrede tilskuere i Arena, Roskilde Festivals næststørste scene. Såvel publikum som anmelderne tog imod med begejstring – godt summet op i Politikens efterfølgende anmeldelse: “Malk De Koijn er dansk hiphops mest fantasifulde og musikalsk begavede kapitel og lørdag nat, klokken fire om morgenen har de med fabelagtige beats, underlige kostumer og en ordstrøm af en anden verden cementeret deres position. Ingen er i nærheden af deres niveau. Og selv om Blæs Bukki, Tue Track og Geolo G har været tavse som trekløver, blev deres nye og gamle sange afleveret med en vitalitet og skarphed, der overgik de største forventninger, der har været til en Roskildekoncert i mange år.”

Siden ‘Toback To The Fromtime’ har bandet spillet udvalgte koncerter, herunder en turne i 2014 i forbindelse med deres 20-års jubilæum, som også blev fejret med biografien ‘Postkort Fra Langestrand’. I start 2020 rumsterede de tre bananer igen, da de til stor glæde for det ganske land blev annonceret til Roskilde Festival 2020, men ak, ja...og resten er historie. Men det nu og indtil videre aflyste Roskilde-show viser, at Malk De Koijn er klar til at indtage Danmark igen med deres rim, rap og særegne tag på hip-hop, som den alene udspringer fra den del af landet, der nationen rundt kendes som Langestrand.

Kommende koncerter med Malk De Koijn

28.05.2020 19:30
Jyske Bank Boxen
Herning
30.05.2020 19:30
Københavns Lufthavn
kastrup
30.05.2020 22:00
Københavns Lufthavn
kastrup
04.06.2020 19:30
Aalborg Lufthavn
06.06.2020 18:15
Tangkrogen
Århus C
11.06.2020 19:30
Jyske Bank Arena Odense
Odense