KILL J - Bullet booking

KILL J

Foto: Stillbillede fra video, instruktør Ben Thornley

Kill J placerer sig i den mere alternative ende af den moderne pop med et åndeligt slægtsskab til artister som Robyn, MIA og Die Antwoord, og i sine tekster holder hun sig ikke tilbage med identitetspolitiske provokationer og lussinger til slidte konventioner.

Allerede med første singlen ’Phoenix’ fra 2013 var stilen lagt. Kill J forener det rå og onde med det fine og uskyldige, og resultatet er intet mindre end magisk!
Sidste år fik vi hele to smagsprøver på det kommende album ’Superposition’ - begge singler viser en musiker, der i den grad har noget på hjertet! Første singlen ’Strange Fruits of the Sea’ er stærkt politiskmotiveret og en homage til Billie Holidays ’Strange Fruits’ fra 1939, hvor tematikken er opdateret til at omhandle bådflygtninge i Middelhavet. På anden single ’Dead Weight Soldier’ er det en kampklar Kill J, der kræver retten til sin kunstneriske frihed!

De to singler er det første vi hører til Kill J siden den anmelderroste EP ’Quasi’ fra 2016. Bl.a. skrev Gaffas anmelder "Den fandenivoldske sangerinde udfylder et tomrum i dansk musik, hvor der bliver gjort op med fortærskede floskler og skåret ind til benet med et eksperimenterende og spændende lydunivers".

Bag aliaset Kill J er den klassisk trænede sangerinde og sangskriver Julie Aagaard. Hun var i sine teenageår stærkt inspireret af alt fra amerikanske Mariah Carey til islandske Björk. Som 19-årig besluttede hun sig for at droppe den klassiske vej og fokusere på sin egen musik. Resultatet er en lyd der løst afspejler hendes tidlige musikalske påvirkninger, samtidig med at hun sætter sine egne unikke spor.