KILL J - Bullet booking

KILL J

Foto: Stillbillede fra video, instruktør Ben Thornley

Booker: Jesper Kemp
jesper@bulletbooking.dk / +45 2060 1145

KILL J
Kill J placerer sig i den mere alternative ende af den moderne pop med et åndeligt slægtsskab til artister som Robyn, MIA og Die Antwoord, og i sine tekster holder hun sig ikke tilbage med identitetspolitiske provokationer og lussinger til slidte konventioner.

Allerede med første singlen ’Phoenix’ fra 2013 var stilen lagt. Kill J forener det rå og onde med det fine og uskyldige, og resultatet er intet mindre end magisk!
I 2016 kom den anmelderroste ep 'Quasi' og i 2019 var det længe ventede debutalbum 'Superposition' endelig på gaden. Albummet er blevet til i samarbejde med den engelske producer Liam Howe, hvis tidligere samarbejdspartnere tæller folk som Lana Del Rey og Ellie Goulding.

På ‘Superposition’ udforsker Kill J abstrakte videnskabelige teorier, såsom partikelfysik og strengteori, og bruger dem til at forstå meget menneskelige følelser som kærlighed, længsel og afhængighed.

Kill J siger selv "Sproget i videnskab og i fysik har sin egen poesi, og den hjælper mig med at forstå verden bedre. Jeg mener også, at det er lige præcis det, som er grunden til, at man skriver sange og laver kunst – for at forstå verden og hvorfor fanden vi er her. Jeg prøver bare at forstå livet, og det hjælper musik og videnskab mig med"

Om 'Superposition' skriver Gaffas anmelder "Kill J's debutalbum er syet af en kunstnerisk kompromisløshed og intensitet, som man kun kan unde den danske musikscene." og kvitterer med 5 stjerner.

Bag aliaset Kill J er den klassisk trænede sangerinde og sangskriver Julie Aagaard. Hun var i sine teenageår stærkt inspireret af alt fra amerikanske Mariah Carey til islandske Björk. Som 19-årig besluttede hun sig for at droppe den klassiske vej og fokusere på sin egen musik. Resultatet er en lyd der løst afspejler hendes tidlige musikalske påvirkninger, samtidig med at hun sætter sine egne unikke spor.