KATINKA BAND - Bullet booking

KATINKA Band

Foto: Daniel Buchwald

Booker: Jesper Kemp
jesper@bulletbooking.dk / +45 2060 1145

KATINKA BAND Krads ærlighed og musikalsk eventyrlyst har etableret Katinka Band som et elsket band blandt kritikere, radiolyttere og koncertgængere.

I foråret 2017 kom debutalbummet ’Vi er ikke kønne nok til at danse’ fra et egenrådigt band, som uden hensyn til at lave hits eller se hotte ud, har kastet sig ud i stormfulde højder af lyd og ned i lyriske afgrunde, hvor alle de små forbitrede følelser flyder fortvivlede rundt.
I efteråret 2018 var de klar med efterfølgeren ’Vokseværk’, hvorfra singlen ’2000 meter i frit fald’ kom i heftig rotation på både P6 Beat og P4.

Bandets poetiske og eksperimenterende popmusik har ikke bare ramt radiostationernes playlister, men også landets spillesteder, hvor bandet har spillet for fulde huse over hele landet. Kvartetten har endda skrevet musikhistorie i Svendborg, hvor billetterne til bandets koncert blev revet væk i sådan en fart, at spillestedet Harder’s, for første gang i spillestedets 25 års historie, søsatte ikke bare én men hele to ekstrakoncerter med kvartetten.

Tekstuniverset er en vigtig del af Katinka Bands udtryk - alle teksterne er på dansk og er bilag og udklip fra forsanger Katinka Bjerregårds egen dagbog. De kan beskrives som røntgenfotografier af personlige tanker og følelser – men trækker samtidig tråde tilbage til store danske digtere som Frank Jæger, Morten Nielsen og Tom Kristensen.

Katinka Band blev dannet i 2012 og vandt i 2015 KarriereKanonen. De vandt en Steppeulv i kategorien ’Årets håb’ i 2017 og Carl Prisen i kategorien ’Årets komponist – pop’ i 2018.

Tidligere udgivelser: ’I røntgen’ (EP, 2014), ’Lufthuller’ (EP, 2016), ’Vi er ikke kønne nok til at danse’ (album, 2017). ’Vokseværk’ (album, 2018).

Katinka Band består af: Katinka Bjerregaard (vokal, ukulele), Simon Ask Ladekarl (guitar, produktion), Marie Hageltorn Christiansen (keys, kor) og Tobias Pedersen (trommer).