JOMI - Bullet booking

Jomi

FOTO: Sigrun Gudbrandsdottir

Booker:
Anders Wind anders@bulletbooking.dk / +45 20 649 649

JOMI
Kært barn har mange navne. Jomi Massage, også kaldet Jomi, er snart atter album-aktuel. Første single “Livet er lige begyndt”, viser Jomi fra sin måske til dags dato mest åbne og tilgængelige side af hendes musikalske tur.
Det er smukt. Det er pop. Og lidt jazz.
Bag ved klaveret har hun besøg af fornemme kræfter som Kresten Osgood på trommer, Ida Duelund Hansen på bundløs bas, og DMA-vindende Kathrine Windfeld har lavet smygende blæserarrangementer.
Jomis stemme står klart som aldrig før og synger endnu engang på dansk, med tekster der går lige i hjertekulen.
Der er ingen kunstneriske benspænd, men i stedet et nysgerrigt legebarn, der frit og åbent har fundet musikken præcis hvor den tog hende hen.

Om tilblivelsen af “Livet er lige begyndt” fortæller Jomi:
Dette nummer var det første jeg tog med ind i studiet. Jeg bookede en hel dag i de vanvittige luksuriøse omgivelser i The Village Recordings hos Thomas Vang i Valby. Uden en storslået plan og helt alene vandrede jeg rundt og forestillede mig hvordan nummeret kunne lyde og indspillede en version hvor jeg selv slår på trommer, spiller på millionflyglet, synger i vilden sky og tester alle mulige slags instrumenter. Den version af nummeret holder jeg for mig selv. Den er mere billedet på hvordan jeg som musiker og komponist undersøger min egen musiks muligheder og denne session viste helt klart at jeg skulle udfordre mig selv, ved at se hvor fri jeg kunne sætte min egen musik og indspilningsproces.
Jeg bookede derfor studiet igen og spurgte Kresten Osgood, som jo i min optik er en af de vildeste intuitive trommeslagere denne verden har set, om han ville med. Det ville han. Bassisten Ida Duelund Hansen reagerede på et Facebook-opslag, hvor jeg bad om inspiration til båndløs- bassister i DK. Hun sendte fluks en lille telefonoptaget impro over min demo til mig og jeg var ikke et øjeblik i tvivl. Ida og jeg mødtes to timer dagen før studiet. Kresten og jeg mødtes ikke. Vi mødtes alle tre og indspillede fem numre på tre timer i The Village. "Tre timer i himlen" fakturerede Kresten mig for. Det var en fuldstændig vidunderlig liveindspilningsdag, hvor musikken sejrede over alt menneskelig indblanding.
Næste indspilning blev sammen med sejeste Big Band betvinger Kathrine Windfeld. Jeg havde bedt hende lege med tre blæsere og skrive for dem. Er simpelt format, for en kvinde med Kathrines formåen. Igen mit forsøg på at holde på luften i musikken og friheden, legen. Som altid arbejder Jomi med kontrasternes landskaber. For ja, musikken er legende, svingende, poppet, nær. Teksten vil så folde en anden side ud som mere kæmpende, søgende, tvivlende. Teksten er ren stifinder, men også en hyldest til modet. Det mod der gør vi alle bliver ved med at stå og gå og være her. Sammen og alene.

Presse

Links


Kommende koncerter med Jomi

07.07.2022
Kulturhuset Islands Brygge
København S
08.07.2022 20:00
Maritza Salen
Aarhus
13.08.2022
Den Grænseløse Festival
Ebeltoft