GÅTE (NO) - Bullet booking

Gåte


Booker: Anders Wind
anders@bulletbooking.dk / +45 20 649 649

GÅTE
Den norske folkrock-gruppe GÅTE havde stor nordisk succes i 00’erne med deres mikstur af indie, progressiv rock og traditionel norsk musik -også i Danmark, hvor de fandt et dedikeret publikum og spillede adskillige koncerter.

Efter udgivelsen af 2004-albummet ‘Iselilja’ og de medfølgende koncerter blev der stille fra bandet på pladefronten. I 2017 hørte man endelig fra GÅTE igen, da de udgav comeback - EP’en ’Attersyn’, og i november sidste år udgav bandet så albummet ‘Svevn’ til stor begejstring for publikum og anmeldere.

Siden 1999 har den norske progressive folk rock-trio GÅTE arbejdet med at skabe noget, som kan tage publikum væk for hverdagen og ind i et musikalsk univers. Til et sted, hvor de kan kende lugten af fortiden og vandre i støvet af historierne, som kom før os. Et sted, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvordan publikum oplever det, som de hører og ser, når de lytter til GÅTE.

I søvne kommer drømmene. I drømmene er fantasien endeløs, og tiden tidløs. Tiden går i stå, når vi sover, og er en pause i livet. Derfor hedder bandets første album siden 2004 ‘Svevn’ (“søvn” på norsk). Herpå finder man singlerne ’Kom no Disjka’, ’Bannlyst’, og otte andre nye sange.‘Svevn’ er GÅTEs tredje studiealbum, efter at orkestret debuterede med ‘Jygri’ (2002) og siden udgav ‘Iselilja’ (2004) - albums som sørgede for, at bandet fik stor succes med sin mægtige rock iblandet traditionel norsk folkemusik. I denne periode solgte de mere end 100.000 albums, fik en førsteplads på den norske hitliste VG-listen og blev tildelt flere hjemlige priser, deriblandt Spellemann-og Prøysenprisen.