GÅTE (NO) - Bullet booking

Gåte


Booker: Anders Wind
anders@bulletbooking.dk / +45 20 649 649

GÅTE

Siden 1999 har den norske progressive folk rock-trio GÅTE arbejdet med at skabe noget, som kan tage publikum væk for hverdagen og ind i et musikalsk univers. Til et sted, hvor de kan kende lugten af fortiden og vandre i støvet af historierne, som kom før os. Et sted, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvordan publikum oplever det, som de hører og ser, når de lytter til GÅTE.

I søvne kommer drømmene. I drømmene er fantasien endeløs, og tiden tidløs. Tiden går i stå, når vi sover, og er en pause i livet. Derfor hedder bandets første album siden 2004 ‘Svevn’ (“søvn” på norsk), og det udkommer 2. november 2018. Herpå finder man singlerne «Kom no Disjka», «Bannlyst», og otte andre nye sange.

‘Svevn’ er GÅTEs tredje studiealbum, efter at orkestret debuterede med ‘Jygri’ (2002) og siden udgav ‘Iselilja’ (2005) - albums som sørgede for, at bandet fik stor succes med sin mægtige rock iblandet traditionel norsk folkemusik. I denne periode solgte de mere end 100.000 albums, fik en førsteplads på den norske hitliste VG-listen og blev tildelt flere hjemlige priser, deriblandt Spellemann- og Prøysenprisen. ‘Svevn’ kommer nu som opfølger på 2017’s comeback-EP ‘ Attersyn’.

På ‘Svevn’ har GÅTE lavet helt ny musik i tæt samarbejde med tekstforfatter Knut Buen. Ifølge bandet er resultatet, at de nyskrevne sange føles som en naturlig forlængelse af hvad, GÅTE har lavet tidligere, og at de bygger videre på det traditionelle materiale, som før var hovedingrediensen i GÅTEs univers.

GÅTE er et fremragende, velspillende og visuelt sprudlende live-orkester. Bandet spillede tre danske koncerter i København, Odense og Aarhus i oktober 2019, hvor et begejstret publikum kunne høre sangene fra ‘Svevn’ og naturligvis også materiale fra tidligere udgivelser. GÅTE ser nu frem til at vende tilbage til DK i nær fremtid...