EYES - Bullet booking

Eyes

Foto af Rasmus Sejersen

Booker: Anders Wind
anders@bulletbooking.dk / +45 20 649 649

EYES

EYES består af fem unge veteraner fra den danske metal- og hardcore-scene, og ‘Underperformer’ afspejler et orkester, der ikke bekymrer sig en døjt om, hvad fans, scene og folk i øvrigt måtte mene og forvente. Man fornemmer et kunstnerisk slægtskab med orkestre som Daughters, Pissed Jeans og Converge - alle bands som har startet med en bestemt lyd og over tid har ændret og udviklet deres musikalske vision betydeligt; noget EYES også selv sigter efter - og lykkes med.

EYES blev dannet i 2017, og efter en heftig første tid som band med en hypet debut-EP fra 2018 og en række eksplosive koncerter i DK og Europa opstod trangen til at rykke sig, da nye sange begyndte at tage form. Bandet besluttede sig hurtigt for at flytte sig fra debutens “blackened” udtryk til en mere punk-rocket og eksperimenterende lyd med fokus på grooves og hooks - en mindre “brutal”, mere minimalistisk æstetik og et underspillet udtryk i såvel lyd, lyrik som det visuelle aspekt. 

Dette har nu udmøntet sig i debutalbummet ‘Underperformer’, hvis ti sange viser et unikt talent for at sparke nyt liv i hardcore med en respektløs brug af genrens mange retninger og træk i en fokuseret, original sangskrivning. ‘Underperformer’ er i sin essens en fortælling om at blive voksen og have svært ved at indfinde sig i rollen, der følger med dette. At føle en utilfredshed med sig selv, og hvor man er i livet; at man har mange ting at nå og gøre, men ikke får udført noget som helst - at føle sig som en ‘Underperformer’.

''Underperformer' udkommr 25. september 2020 på Indisciplinarian og er produceret af Tobias Munk Tønder (Église, Drukner), masteret af Jacob Bredahl (Lifesick, I Am Bones) - der også medvirker som gæstevokalist på pladen - og Jon Gotlev/No Heroes har skabt det markante artwork